پرتال مشتریان ایده
 شاخه های اخبار
(28)اخبار ایده (3)آزمون (2)یادگیری الکترونیکی (80)مقاله (2)مفاهیم و اصطلاحات (4)مدیریت عملکرد (4)مدیریت آموزش (28)منابع انسانی (1)WFH (2)دور کاری (1)اخلاق حرفه ای (1)مدل گانیه (1)يادگيری اثربخش (1)دلبستگی شغلی (1)دکتر سعید سپهری (1)کتاب استاندارد بین المللی (1)simple wikipedia (1)wikipedia (1)ویکی پدیا (1)ویکی پدیا ساده (1)پسا کرونا (1)کرونا (1)یادگیری مادام العمر (1)LMS (1)سامانه یادگیری الکترونیکی (1)رفتار حرفه‌ ای (1)رفتار حرفه‌ ای در کار (1)اعتیاد به کار (1)انزوا در زمان دور کاری (1)ایده (1)دانش بنیان (1)یادگیری خودگام (1)ROI (1)معرفی کتاب (1)شناسه یکتای پشتیبانی (3)Adobe Connect (2)اپ ایده (1)اپلیکشن موبایل ایده (1)شهروندی دیجیتال (1)مدیریت استخدام (1)جلسات بازخور (2)عادت‌های موفقیت (9)یادگیری (17)آموزش (3)BIGBLUEBUTTON (1)سازندگی (1)سازنده گرایی (2)آزمون الکترونیکی (1)طراحی آزمون (1)جلسات بازخورد (2)فناوری (1)بیگ بلو باتن (1)Flash (1)فلش (6)آموزش الکترونیکی (1)اصلاح قانون چک (1)تحول چک (2)تغییر قرن (1)سال 1400 (1)Virtual Reality (3)واقعیت مجازی (2)یادگیری ترکیبی (1)یادگیری تلفیقی (2)تغذیه سالم (2)SMART (1)اهداف SMART (1)مدل های شایستگی کارکنان (1)Blockchain (1)بلاک چین (1)Portfolio (1)پورتفولیو (1)توانمندسازی کارکنان (1)خلق توانمندی (1)مدیر منابع انسانی (1)ویژگی‌های مدیر منابع انسانی (1)هدایت گر خوب (1)My Idea (1)Blended Learning (1)بازاریابی خدمات بانکی (3)تکنولوژی (1)Virtual Realit (1)Micro-learning (1)میکرولرنینگ (1)1400 (1)ادوب کانکت ۱۱ (1)هدایتگر خوب (1)اشتباه رایج مدیران (1)بدفهمی نیروهای منابع انسانی (1)اشتباهات همکاران تازه کار (1)VR (1)بانکداری اسلامی (1)دوره الکترونیکی (1)mentoring (2)منتورینگ (1)موسسه عالی آموزش بانکداری ایران (1)نرم افزار پرتال مراکز آموزش (1)کانال یوتیوب ایده (1)ریسک سازمانی (1)آموزش آنلاین (1)نرم افزار مدیریت آموزش (1)CIRO (1)ارزشیابی آموزش (2)ارزیابی امنیتی محصول (1)بودجه بندی (1)بودجه ریزی (2)اثر بخشی آموزش (1)Journal Clubs (1)ژورنال کلاب (1)آموزش کارکنان (3)ایزو 10015:2019 (1)کوچینگ سازمانی (1)ریسک (1)ریسک عدم سرمایه گذاری در آموزش (1)آموزش اعضای هیات مدیره (1)افتا (1)مرکز مدیریت راهبردی افتا (1)جدول تقسیم کار (1)جریان کار (1)افزایش بهره وری (1)boot camp (1)بوت کمپ (1)مدل شایستگی (1)توسعه فردی (1)انگیزه_کاری (1)شیوه یادگیری (1)اپ موبایل (1)سبک یادگیری (1)سبک یادگیری وارک (1)دسته‌بندی نشده (1)نگهداشت کارکنان (1)الگو_طراحی (1)طراحی_آموزشی (1)سال_نو
RSS Feed
اخبار
تیر
۱۹
شرکتهایی که از واقعیت مجازی برای آموزش کارمندان استفاده می کنند
ارسال شده توسط hkh در ۱۹ تیر ۱۴۰۰ ۰۹:۳۹ قبل از ظهر

BP چگونه از واقعیت مجازی برای آموزش ایمنی استفاده می کند؟

بیریتیش پترولیوم با استفاده از واقعیت مجازی برای آموزش ایمنی کارکنان این شرکت از واقعیت مجازی برای آموزش کارمندان خود در مراحل شروع و خروج اضطراری در پالایشگاه نفت خود در هال انگلیس استفاده می کند. کارمندان توانستند از اشتباهات در دنیای مجازی درس بگیرند و بنابراین احتمال مرتکب شدن همان خطا را در دنیای واقعی کاهش دهند – خطایی که در نهایت می تواند باعث کشته شدن جان یک نفر شود.

 ExxonMobil  چگونه از واقعیت مجازی استفاده می کند؟

ExxonMobil از واقعیت مجازی برای آموزش ایمنی استفاده می کند. کاربران می توانند یک کلاه ایمنی و هدفون بگذارند، یک کنترل کننده را بگیرند و به دنیای مجازی متصل شوند و چندین حس را درگیر کنند. آنها می توانند سر خود را برگردانند، راه بروند و واکنش جهان واقعیت مجازی را مشاهده کنند. و مدت ها پس از پایان بازی، مهارت های آموخته شده همچنان مرتبط خواهند بود. برای اپراتورهای نفت و گاز ، تمرین در شبیه سازی دیجیتال گاراژ چیزی بیشتر از یک بازی است – این یک درس است.

شبیه سازی های غوطه وری می تواند کاربران واقعیت مجازی را به محل بارگیری یک تانکر گاز مایع (LNG) منتقل کند ، جایی که آنها یک روز را صرف ارزیابی و واکنش به سناریوهای مختلف می کنند ، از حالت عادی و پیچیده. این تجربیات به کارمندان این امکان را می دهد تا غریزه خود را تقویت کنند ، اشتباهات خود را درک کنند و بلافاصله تصمیم بگیرند تا از این طریق بتوانند برای کار هوشمندتر و ایمن تر ، مجهز شوند.

مرغ سوخاری کنتاکی چگونه از واقعیت مجازی برای آموزش کارکنان استفاده می کند؟

KFC  در حال استفاده از آموزش فراگیر برای پردازش کارکنان است.

اگر در طی چند سال آینده در Kentucky Fried Chicken شغلی پیدا کنید، می  توانید با استفاده از واقعیت مجازی آموزش ببینید. این به لطف شرکت فست فود است که در حال ساخت اتاق فرار برای آموزش کارمندان مجازی است که برای آموزش کارمندانش در مورد تهیه آن مرغ چرب اما خیلی خوب طراحی شده است. راه سخت  (اشاره ای به تهیه مرغ سوخاری با دست) شبیه ساز جدید آموزش واقعیت مجازی KFC است. اگر در واقع در طبیعت استفاده شود ، به این معنی است که کارکنان با تکمیل یک بازی واقعیت مجازی وحشتناک و ناخوشایند ، به روش های مرغ سوخاری Kentucky آموزش می بینند. در بازی، شما را به چیزی شبیه دفتر کار KFC شبیه می کنند. در آنجا، شما باید مرغ را به روش KFC آماده کنید و بپزید، در حالی که یک سرهنگ سندرز بی بدن و همه جا سفارش می کند و برخی از سخنان خردمندانه را صادر می کند. این در حقیقت هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است ، اما مرغ سوخاری کنتاکی ادعا می کند که سرانجام بخشی از برنامه آموزشی آن خواهد شد.

UPS چگونه از واقعیت مجازی برای آموزش کارمندان استفاده می کند؟

UPS در حال آموزش رانندگان خود با فناوری غوطه وری است.

UPS  از ۹ سپتامبر در ۹ مرکز آموزشی خود با استفاده از هدست واقعیت مجازی آموزش رانندگان تحویل دانش آموزان را آغاز می کند. کسانی که آموزش می بینند از هدست هایی مانند HTC Vive استفاده می کنند که شبیه سازی جاده و خطرات را نشان می دهد. شبیه سازی های داخلی ایجاد شده است و ماژول های آموزشی دانش آموزان را در شناسایی عابران پیاده ، ماشین های پارک شده و ترافیک رو به رو آزمایش می کنند. تجربه واقعیت مجازی که دانش آموزان از آن استفاده می کنند، نماهای خیابان واقع گرایانه و بخشی از یک جهان ۳۶۰ درجه است . واقعیت مجازی آموزش های دنیای واقعی را به گونه ای تکمیل می کند که عمیقا کارمندان ما را درگیر خود کند.

UPS می گوید هدست های واقعیت مجازی جایگزین دستگاه های صفحه لمسی می شوند که در حال حاضر استفاده می شوند. این برنامه آموزشی همچنین فقط برای آماده سازی کارکنانی که کامیون های تحویل بسته را رانندگی می کنند راه اندازی می شود. این شرکت می گوید که قصد دارد در آینده از واقعیت مجازی و AR بیشتر برای اهداف آموزشی دیگر استفاده کند.

Walmart چگونه از واقعیت مجازی برای آموزش کارگر استفاده می کند؟

مثال آموزش کارمندان والمارت

۲۰۰  مرکز آموزشی “آکادمی والمارت” والمارت در حال برنامه ریزی برای تلفیق واقعیت مجازی تا پایان سال ۲۰۲۱ ، پس از یک برنامه آزمایشی قبلی هستند. برای کارمندان جدید والمارت یک هدست Oculus Rift قرار می دهند و وارد سناریوهای مختلف دنیای واقعی می شوند ، در طی این برنامه از آنها خواسته می شود بر اساس آنچه می بینند انتخاب های ساده انجام دهند. شبیه سازهای آموزشی از همان ابتدا بخشی از واقعیت مجازی بوده، اما بیشتر از کار خدماتی با کار صنعتی یا آموزش نظامی مرتبط هستند. هدف در اینجا این است که کارمندان را در سناریوهایی قرار دهید که برای ایجاد مجدد از نظر جسمی ناخوشایند باشد – مانند مقابله با نشت یا آماده شدن برای ولع خرید جمعه سیاه.

پتانسیل آموزش واقعیت مجازی

اینکه چقدر می توانیم انتظار داشته باشیم واقعیت مجازی واقعاً روی آموزش شرکتی تأثیر بگذارد، یک معادله پیچیده است. آموزش کارمندان مجموعه گسترده ای از موضوعات را شامل می شود، از روش های اساسی کار دستی تا توسعه مدیریت اجرایی. در کاربرد اولیه آن تأثیر واقعیت مجازی در آموزش بر روی ایمنی و تمرین دستی متمرکز خواهد شد، جایی که بسیاری از مشاغل به حرکت ماهرانه و تمرین شده نیاز دارند. این به ویژه در مواردی مهم و ضوری می باشد که ایمنی بسیار نگران کننده است.

برای توسعه رهبری، می توان از واقعیت مجازی برای ایجاد یک محیط کاراداری استفاده کرد که در آن رهبران باید مدل رهبری شرکت را تمرین کنند. با این حال این استفاده از واقعیت مجازی فقط باعث اتلاف پول، وقت و منابع می شود در حالی که اکثر مدیران را ناامید می کند و احتمالاً باعث واکنش شدید می شود. در حال حاضر استفاده از واقعیت مجازی برای استفاده از مهارت های نرم فقط مناسب نیست.

Rate this post

نوشته شرکتهایی که از واقعیت مجازی برای آموزش کارمندان استفاده می کنند اولین بار در مجله تخصصی آموزش و توسعه منابع انسانی. پدیدار شد.


ادامه مطلب »



بهمن
۱۸
واقعیت مجازی در آموزش
ارسال شده توسط hkh در ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ ۰۴:۲۳ بعد از ظهر

Virtual Reality

واقعیت مجازی (VR) به یک شبیه سازی رایانه ای گفته می شود که در آن فرد می تواند در یک محیط سه بعدی مصنوعی با استفاده از دستگاه های الکترونیکی مانند عینک مخصوص با صفحه یا دستکش مجهز به سنسور ، تعامل داشته باشد. در این محیط مصنوعی شبیه سازی شده ، کاربر می تواند تجربه ای واقعی از احساس را داشته باشد.

واقعیت افزوده (AR) متفاوت از واقعیت مجازی است ، از این جهت AR دنیای واقعی را ارتقا می بخشد زیرا با پوشش های گرافیکی وجود دارد و تجربه ای کاملاً غوطه وری ایجاد نمی کند.

درک واقعیت مجازی

مفهوم واقعیت مجازی بر اساس ترکیب طبیعی دو کلمه ساخته شده است: مجازی و واقعی. اولی به معنای “تقریبا” یا “مفهومی” است که منجر به تجربه ای می شود که با استفاده از فناوری نزدیک به واقعیت است. این نرم افزار دنیای مجازی را ایجاد می کند و در خدمت کاربرانی است که از تجهیزات سخت افزاری مانند عینک ، هدفون و دستکش مخصوص استفاده می کنند. با هم ، کاربر می تواند دنیای مجازی را از درون ببیند و با او تعامل کند. برای درک واقعیت مجازی ، بیایید موازی با مشاهدات دنیای واقعی آن را ترسیم کنیم. ما محیط اطراف خود را از طریق حس و مکانیسم های درک بدن درک می کنیم. حواس شامل چشایی ، لمس ، بو ، بینایی و شنوایی و همچنین آگاهی و تعادل فضایی است. ورودی های جمع شده توسط این حواس توسط مغز ما پردازش می شوند تا از محیط عینی اطراف ما تفسیر کنند. واقعیت مجازی تلاش می کند تا یک فضای توهمی ایجاد کند که بتواند با اطلاعات مصنوعی به حواس ما ارائه شود ، و باعث می شود ذهن ما این واقعیت (تقریبا) را باور کند.

کاربرد واقعیت مجازی در آموزش

کاربرد واقعیت مجازی در آموزش جنبه‌های مختلفی دارد. به عنوان مثال، یک محیط آموزش پزشکی را در نظر بگیرید که در آن بیمار، اتاق عمل، پزشکان و حتی خون موجود در صحنه همه مجازی هستند ولی تجربه یادگیری «واقعی» است. گمان نکنید که چنین چیزی در آینده اتفاق می‌افتد، بلکه هم اکنون ما شاهد این رویداد شگفت‌انگیز در عرصه آموزش پزشکی هستیم.

واقعیت مجازی دریچه جدیدی به دنیای آموزش باز می‌کند که بدون آن غیرممکن بود. برای مثال، می‌توان دوره‌هایی را در خصوص نحوه کار در محیط‌های خطرناک یا با ریسک بالا ایجاد کرد، مواد خطرناک را در آن کشف کرد یا فعالیت‌های پیچیده دیگری را بدون اینکه به طور واقعی در معرض چنین محیط‌هایی قرار بگیرید، انجام دهید. این یک تجربه از نزدیک است با کمترین میزان تلفات. علاوه بر جنبه جذاب و جالب بودن آن، ایمنی آن باعث شده که VR به یک ابداع خاص در صنعت آموزش مجازی تبدیل شود. به فراگیران کمک می‌کند از اشتباهاتشان درس بگیرند، مجموعه مهارت‌های مناسبی بدست آورند، آزادی در اشتباه کردن داشته باشند و دوباره تلاش کنند. برای مثال، ماژول آموزشی VR مواد خطرناک، به فراگیران کمک می‌کند تا بدون مواجهه با ریسک‌های اشتباه عملی، به طور مجازی با این مواد کار کنند. بنابراین یکی از زمینه‌های استفاده از واقعیت مجازی، در حوزه آموزش نیروی کار تازه وارد و کارآموزان است. ترکیب واقعیت مجازی با منابع آموزش مجازی به خصوص در صنایعی با نیازهای آموزشی خاص که مستلزم آشناسازی با موقعیت‌هایی هستند که می‌تواند خطرناک، گران یا حتی غیرقابل شبیه‌سازی با دنیای واقعی باشند، بسیار مفید است. مطالعات نشان داده است این نوع از آموزش زمان کمتری نیاز دارد و کارآمدتر است. مهمتر اینکه، تجربه یک رویداد شبیه‌سازی شده از یک اشتباه، کارآموزان را قادر به واکنش و بدست آوردن دانش عملی می‌سازد.

چرا از واقعیت مجازی در آموزش استفاده می‌شود؟

کارایی و اثربخشی در آموزش دارد

تغییرات پر نفوذی در آینده دارد

بسیار کم هزینه در اجرا خواهد بود

اگر چه واقعیت مجازی کمابیش در عرصه حضور دارد، ولی هنوز بازار آن نوپا و بکر است. با این حال، کارشناسان معتقدند وضعیت فعلی به زودی تغییر خواهد کرد و حضور این فناوری در زندگی روزمره انسان‌ها پررنگ‌تر خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود وقتی اپل دستگاه هدست VR خود را عرضه کند، یک شبه بیش از ۱۰۰ میلیون دستگاه وارد چرخه فروش یا استفاده کاربران شود. شاهد دیگر گوگل است که با شتابی قابل توجه، در حال افزودن قابلیت‌های واقعیت مجازی و افزوده به اکوسیستم آندروید

مزایا

افزایش و ارتقای تصویرسازی

بهبود کیفیت آموزش

تصاویر، یادگیری را آسانتر می‌کنند. از این رو واقعیت مجازی به فراگیران درک عمیقی از موضوعات مختلف می‌دهد. تجربه یادگیری چندجانبه به کمک VR به خاطرسپاری مواد آموزشی را نیز تسهیل می‌کند.

یادگیری مشارکتی

فراگیران دیگر روش سنتی آموزش را کسل‌کننده می‌دانند. اما روش VR در جذب فراگیران و مشارکت‌شان در تجربه یادگیری موثر بوده است. از طرفی اعتیاد به گوشی‌های هوشمند بین نسل جدید را کاهش داده است و به آنها کمک کرده بر روی درس خود متمرکز باشند.

دسترسی در سطح جهانی

واقعیت مجازی یک پلتفرم بین‌المللی است که محدودیتی به لحاظ زبانی ندارد. دولوپرها پشتیبانی چند زبانه در نرم‌افزار فراهم کرده‌اند، بنابراین فراگیران در اقصی نقاط جهان با استفاده از اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی، فرصت برابری برای آموزش دارند.

ارزیابی بهتر فراگیران

سیستم آموزشی رایج مبتنی بر ارزیابی و آزمون فراگیران است. اما واقعیت مجازی مبتنی است بر پاداش بر اساس آزمون و عملکرد فراگیران، هر چقدر هم اندک. به منظور تشویق فراگیران به عملکرد بهتر نیز از سیستم پاداش در بازی کمک می‌گیرد.

تحریک تمایل آکادمیک

فراگیران در هر سنی محتوای ویدئویی را به خواندن متن ترجیح می‌دهند. بنابراین VR با فراهم کردن محتوای ویدئویی به شکلی که موردعلاقه فراگیران باشد، علاقه و اشتیاق آنها را به تحصیل بالا می‌برد.

سرگرمی همراه با تحصیل

تکنولوژی VR تفریح و سرگرمی را به کلاس درس می‌آورد. صرفا نشستن و آموزش دیدن از طریق تماشای ویدئو و تصاویر سه بعدی چالش‌برانگیز نیست. افزودن سرگرمی به روند آموزش، فراگیران را بیشتر درگیر درس می‌کند و تعامل آنها با درس بیشتر خواهد شد. این یعنی هم از آموزش لذت می‌برند و هم عملکردشان در یادگیری تقویت می‌شود.

بهبود پژوهش

واقعیت مجازی ابزاری قدرتمند در بهبود پژوهش در زمینه‌های مختلفی چون پزشکی است. با پیشرفت در علوم پزشکی و آموزش، واقعیت مجازی نقش مهمی در ارائه راه‌حل‌هایی برای مدیریت بیماری و مداخلات بهداشتی بازی می‌کند.است.

معایب

تضعیف تعاملات انسانی

VR یک تکنولوژی مدرن است که بر تعاملات انسانی اثر می‌گذارد. در واقع افراد را به زندگی در یک دنیای مجازی بدون هیچ ارتباطی با افراد دیگر سوق می‌دهد، در حالی که در روش آموزش سنتی تعاملات بین افراد مهارت‌های ارتباط بین فردی را تقویت می‌کند.

عدم انعطاف‌پذیری

در آموزش به روش واقعیت مجازی نمی‌توانید آزادانه هر زمان مبحثی را متوجه نشدید، سوال بپرسید. فرآیند یادگیری برای هر دانش‌آموز متفاوت از دیگری است، زیرا ظرفیت هوش افراد یکسان نیست. بنابراین انعطاف‌پذیری که کلاس‌های درس سنتی با حضور معلم و دانش‌آموز دارند را ندارد.

اعتیادآور است

VR نیز مانند دیگر ابزارهای تکنولوژیک اعتیادآور است و احتمال زیادی دارد که فراگیران بسیاری در دام این اعتیاد بیفتند. اگر آنچه فراگیر در دنیای مجازی تجربه می‌کند بهتر از دنیای واقعی باشد،به احتمال زیاد به استفاده همیشگی از آن تمایل پیدا خواهد کرد.

هزینه بالای تهیه و خرید

تکنولوژی جدید تقریبا گران است، بنابراین برای همه افراد در همه جای دنیا قابل تهیه کردن نیست. استفاده از این تکنولوژی در تمام سطوح آموزش و پرورش نیازمند بودجه کلانی است. در حال حاضر، این ابزاری است که تنها توسط افراد معدودی مورداستفاده قرار می‌گیرد. با این شرایط این ابزار به جای ایجاد برابری آموزشی، شرایط ناعادلانه‌ای ایجاد کرده است.

نوشته واقعیت مجازی در آموزش اولین بار در مجله تخصصی آموزش و توسعه منابع انسانی. پدیدار شد.


ادامه مطلب »



بهمن
۱۸
واقعیت مجازی در آموزش
ارسال شده توسط hkh در ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ ۰۸:۳۳ قبل از ظهر

Virtual Reality

واقعیت مجازی (VR) به یک شبیه سازی رایانه ای گفته می شود که در آن فرد می تواند در یک محیط سه بعدی مصنوعی با استفاده از دستگاه های الکترونیکی مانند عینک مخصوص با صفحه یا دستکش مجهز به سنسور ، تعامل داشته باشد. در این محیط مصنوعی شبیه سازی شده ، کاربر می تواند تجربه ای واقعی از احساس را داشته باشد.

واقعیت افزوده (AR) متفاوت از واقعیت مجازی است ، از این جهت AR دنیای واقعی را ارتقا می بخشد زیرا با پوشش های گرافیکی وجود دارد و تجربه ای کاملاً غوطه وری ایجاد نمی کند.

درک واقعیت مجازی

مفهوم واقعیت مجازی بر اساس ترکیب طبیعی دو کلمه ساخته شده است: مجازی و واقعی. اولی به معنای “تقریبا” یا “مفهومی” است که منجر به تجربه ای می شود که با استفاده از فناوری نزدیک به واقعیت است. این نرم افزار دنیای مجازی را ایجاد می کند و در خدمت کاربرانی است که از تجهیزات سخت افزاری مانند عینک ، هدفون و دستکش مخصوص استفاده می کنند. با هم ، کاربر می تواند دنیای مجازی را از درون ببیند و با او تعامل کند. برای درک واقعیت مجازی ، بیایید موازی با مشاهدات دنیای واقعی آن را ترسیم کنیم. ما محیط اطراف خود را از طریق حس و مکانیسم های درک بدن درک می کنیم. حواس شامل چشایی ، لمس ، بو ، بینایی و شنوایی و همچنین آگاهی و تعادل فضایی است. ورودی های جمع شده توسط این حواس توسط مغز ما پردازش می شوند تا از محیط عینی اطراف ما تفسیر کنند. واقعیت مجازی تلاش می کند تا یک فضای توهمی ایجاد کند که بتواند با اطلاعات مصنوعی به حواس ما ارائه شود ، و باعث می شود ذهن ما این واقعیت (تقریبا) را باور کند.

کاربرد واقعیت مجازی در آموزش

کاربرد واقعیت مجازی در آموزش جنبه‌های مختلفی دارد. به عنوان مثال، یک محیط آموزش پزشکی را در نظر بگیرید که در آن بیمار، اتاق عمل، پزشکان و حتی خون موجود در صحنه همه مجازی هستند ولی تجربه یادگیری «واقعی» است. گمان نکنید که چنین چیزی در آینده اتفاق می‌افتد، بلکه هم اکنون ما شاهد این رویداد شگفت‌انگیز در عرصه آموزش پزشکی هستیم.

واقعیت مجازی دریچه جدیدی به دنیای آموزش باز می‌کند که بدون آن غیرممکن بود. برای مثال، می‌توان دوره‌هایی را در خصوص نحوه کار در محیط‌های خطرناک یا با ریسک بالا ایجاد کرد، مواد خطرناک را در آن کشف کرد یا فعالیت‌های پیچیده دیگری را بدون اینکه به طور واقعی در معرض چنین محیط‌هایی قرار بگیرید، انجام دهید. این یک تجربه از نزدیک است با کمترین میزان تلفات. علاوه بر جنبه جذاب و جالب بودن آن، ایمنی آن باعث شده که VR به یک ابداع خاص در صنعت آموزش مجازی تبدیل شود. به فراگیران کمک می‌کند از اشتباهاتشان درس بگیرند، مجموعه مهارت‌های مناسبی بدست آورند، آزادی در اشتباه کردن داشته باشند و دوباره تلاش کنند. برای مثال، ماژول آموزشی VR مواد خطرناک، به فراگیران کمک می‌کند تا بدون مواجهه با ریسک‌های اشتباه عملی، به طور مجازی با این مواد کار کنند. بنابراین یکی از زمینه‌های استفاده از واقعیت مجازی، در حوزه آموزش نیروی کار تازه وارد و کارآموزان است. ترکیب واقعیت مجازی با منابع آموزش مجازی به خصوص در صنایعی با نیازهای آموزشی خاص که مستلزم آشناسازی با موقعیت‌هایی هستند که می‌تواند خطرناک، گران یا حتی غیرقابل شبیه‌سازی با دنیای واقعی باشند، بسیار مفید است. مطالعات نشان داده است این نوع از آموزش زمان کمتری نیاز دارد و کارآمدتر است. مهمتر اینکه، تجربه یک رویداد شبیه‌سازی شده از یک اشتباه، کارآموزان را قادر به واکنش و بدست آوردن دانش عملی می‌سازد.

چرا از واقعیت مجازی در آموزش استفاده می‌شود؟

کارایی و اثربخشی در آموزش دارد

تغییرات پر نفوذی در آینده دارد

بسیار کم هزینه در اجرا خواهد بود

اگر چه واقعیت مجازی کمابیش در عرصه حضور دارد، ولی هنوز بازار آن نوپا و بکر است. با این حال، کارشناسان معتقدند وضعیت فعلی به زودی تغییر خواهد کرد و حضور این فناوری در زندگی روزمره انسان‌ها پررنگ‌تر خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود وقتی اپل دستگاه هدست VR خود را عرضه کند، یک شبه بیش از ۱۰۰ میلیون دستگاه وارد چرخه فروش یا استفاده کاربران شود. شاهد دیگر گوگل است که با شتابی قابل توجه، در حال افزودن قابلیت‌های واقعیت مجازی و افزوده به اکوسیستم آندروید

مزایا

افزایش و ارتقای تصویرسازی

بهبود کیفیت آموزش

تصاویر، یادگیری را آسانتر می‌کنند. از این رو واقعیت مجازی به فراگیران درک عمیقی از موضوعات مختلف می‌دهد. تجربه یادگیری چندجانبه به کمک VR به خاطرسپاری مواد آموزشی را نیز تسهیل می‌کند.

یادگیری مشارکتی

فراگیران دیگر روش سنتی آموزش را کسل‌کننده می‌دانند. اما روش VR در جذب فراگیران و مشارکت‌شان در تجربه یادگیری موثر بوده است. از طرفی اعتیاد به گوشی‌های هوشمند بین نسل جدید را کاهش داده است و به آنها کمک کرده بر روی درس خود متمرکز باشند.

دسترسی در سطح جهانی

VR یا واقعیت مجازی یک پلتفرم بین‌المللی است که محدودیتی به لحاظ زبانی ندارد. دولوپرها پشتیبانی چند زبانه در نرم‌افزار فراهم کرده‌اند، بنابراین فراگیران در اقصی نقاط جهان با استفاده از اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی، فرصت برابری برای آموزش دارند.

ارزیابی بهتر فراگیران

سیستم آموزشی رایج مبتنی بر ارزیابی و آزمون فراگیران است. اما واقعیت مجازی مبتنی است بر پاداش بر اساس آزمون و عملکرد فراگیران، هر چقدر هم اندک. به منظور تشویق فراگیران به عملکرد بهتر نیز از سیستم پاداش در بازی کمک می‌گیرد.

تحریک تمایل آکادمیک

فراگیران در هر سنی محتوای ویدئویی را به خواندن متن ترجیح می‌دهند. بنابراین VR با فراهم کردن محتوای ویدئویی به شکلی که موردعلاقه فراگیران باشد، علاقه و اشتیاق آنها را به تحصیل بالا می‌برد.

سرگرمی همراه با تحصیل

تکنولوژی VR تفریح و سرگرمی را به کلاس درس می‌آورد. صرفا نشستن و آموزش دیدن از طریق تماشای ویدئو و تصاویر سه بعدی چالش‌برانگیز نیست. افزودن سرگرمی به روند آموزش، فراگیران را بیشتر درگیر درس می‌کند و تعامل آنها با درس بیشتر خواهد شد. این یعنی هم از آموزش لذت می‌برند و هم عملکردشان در یادگیری تقویت می‌شود.

بهبود پژوهش

واقعیت مجازی ابزاری قدرتمند در بهبود پژوهش در زمینه‌های مختلفی چون پزشکی است. با پیشرفت در علوم پزشکی و آموزش، واقعیت مجازی نقش مهمی در ارائه راه‌حل‌هایی برای مدیریت بیماری و مداخلات بهداشتی بازی می‌کند.است.

معایب

تضعیف تعاملات انسانی

VR یک تکنولوژی مدرن است که بر تعاملات انسانی اثر می‌گذارد. در واقع افراد را به زندگی در یک دنیای مجازی بدون هیچ ارتباطی با افراد دیگر سوق می‌دهد، در حالی که در روش آموزش سنتی تعاملات بین افراد مهارت‌های ارتباط بین فردی را تقویت می‌کند.

عدم انعطاف‌پذیری

در آموزش به روش واقعیت مجازی نمی‌توانید آزادانه هر زمان مبحثی را متوجه نشدید، سوال بپرسید. فرآیند یادگیری برای هر دانش‌آموز متفاوت از دیگری است، زیرا ظرفیت هوش افراد یکسان نیست. بنابراین انعطاف‌پذیری که کلاس‌های درس سنتی با حضور معلم و دانش‌آموز دارند را ندارد.

اعتیادآور است

VR نیز مانند دیگر ابزارهای تکنولوژیک اعتیادآور است و احتمال زیادی دارد که فراگیران بسیاری در دام این اعتیاد بیفتند. اگر آنچه فراگیر در دنیای مجازی تجربه می‌کند بهتر از دنیای واقعی باشد،به احتمال زیاد به استفاده همیشگی از آن تمایل پیدا خواهد کرد.

هزینه بالای تهیه و خرید

تکنولوژی جدید تقریبا گران است، بنابراین برای همه افراد در همه جای دنیا قابل تهیه کردن نیست. استفاده از این تکنولوژی در تمام سطوح آموزش و پرورش نیازمند بودجه کلانی است. در حال حاضر، این ابزاری است که تنها توسط افراد معدودی مورداستفاده قرار می‌گیرد. با این شرایط این ابزار به جای ایجاد برابری آموزشی، شرایط ناعادلانه‌ای ایجاد کرده است.

نوشته واقعیت مجازی در آموزش اولین بار در مجله تخصصی آموزش و توسعه منابع انسانی ایده. پدیدار شد.


ادامه مطلب »