پرتال مشتریان ایده
 شاخه های اخبار
(28)اخبار ایده (3)آزمون (2)یادگیری الکترونیکی (80)مقاله (2)مفاهیم و اصطلاحات (4)مدیریت عملکرد (4)مدیریت آموزش (28)منابع انسانی (1)WFH (2)دور کاری (1)اخلاق حرفه ای (1)مدل گانیه (1)يادگيری اثربخش (1)دلبستگی شغلی (1)دکتر سعید سپهری (1)کتاب استاندارد بین المللی (1)simple wikipedia (1)wikipedia (1)ویکی پدیا (1)ویکی پدیا ساده (1)پسا کرونا (1)کرونا (1)یادگیری مادام العمر (1)LMS (1)سامانه یادگیری الکترونیکی (1)رفتار حرفه‌ ای (1)رفتار حرفه‌ ای در کار (1)اعتیاد به کار (1)انزوا در زمان دور کاری (1)ایده (1)دانش بنیان (1)یادگیری خودگام (1)ROI (1)معرفی کتاب (1)شناسه یکتای پشتیبانی (3)Adobe Connect (2)اپ ایده (1)اپلیکشن موبایل ایده (1)شهروندی دیجیتال (1)مدیریت استخدام (1)جلسات بازخور (2)عادت‌های موفقیت (9)یادگیری (17)آموزش (3)BIGBLUEBUTTON (1)سازندگی (1)سازنده گرایی (2)آزمون الکترونیکی (1)طراحی آزمون (1)جلسات بازخورد (2)فناوری (1)بیگ بلو باتن (1)Flash (1)فلش (6)آموزش الکترونیکی (1)اصلاح قانون چک (1)تحول چک (2)تغییر قرن (1)سال 1400 (1)Virtual Reality (3)واقعیت مجازی (2)یادگیری ترکیبی (1)یادگیری تلفیقی (2)تغذیه سالم (2)SMART (1)اهداف SMART (1)مدل های شایستگی کارکنان (1)Blockchain (1)بلاک چین (1)Portfolio (1)پورتفولیو (1)توانمندسازی کارکنان (1)خلق توانمندی (1)مدیر منابع انسانی (1)ویژگی‌های مدیر منابع انسانی (1)هدایت گر خوب (1)My Idea (1)Blended Learning (1)بازاریابی خدمات بانکی (3)تکنولوژی (1)Virtual Realit (1)Micro-learning (1)میکرولرنینگ (1)1400 (1)ادوب کانکت ۱۱ (1)هدایتگر خوب (1)اشتباه رایج مدیران (1)بدفهمی نیروهای منابع انسانی (1)اشتباهات همکاران تازه کار (1)VR (1)بانکداری اسلامی (1)دوره الکترونیکی (1)mentoring (2)منتورینگ (1)موسسه عالی آموزش بانکداری ایران (1)نرم افزار پرتال مراکز آموزش (1)کانال یوتیوب ایده (1)ریسک سازمانی (1)آموزش آنلاین (1)نرم افزار مدیریت آموزش (1)CIRO (1)ارزشیابی آموزش (2)ارزیابی امنیتی محصول (1)بودجه بندی (1)بودجه ریزی (2)اثر بخشی آموزش (1)Journal Clubs (1)ژورنال کلاب (1)آموزش کارکنان (3)ایزو 10015:2019 (1)کوچینگ سازمانی (1)ریسک (1)ریسک عدم سرمایه گذاری در آموزش (1)آموزش اعضای هیات مدیره (1)افتا (1)مرکز مدیریت راهبردی افتا (1)جدول تقسیم کار (1)جریان کار (1)افزایش بهره وری (1)boot camp (1)بوت کمپ (1)مدل شایستگی (1)توسعه فردی (1)انگیزه_کاری (1)شیوه یادگیری (1)اپ موبایل (1)سبک یادگیری (1)سبک یادگیری وارک (1)دسته‌بندی نشده (1)نگهداشت کارکنان (1)الگو_طراحی (1)طراحی_آموزشی (1)سال_نو
RSS Feed
اخبار
اسفند
۲۲
۱۰ تصمیم متداول برای سال جدید و ( راهکارهایی برای دنبال کردن آنها )
ارسال شده توسط hkh در ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ ۰۳:۱۱ بعد از ظهر

هر ساله، میلیون ها نفر تصمیماتی جدید برای سال نو می گیرند، به این امید که جرقه ای در جهت تغییرات مثبت ایجاد کنند. این تصمیمات اغلب متمرکز بر موضوعات تکراری (نظیر سلامت، تناسب اندام، بهبود وضعیت مالی و یادگیری چیزهای جدید) هستند. احتمالا برخی از این موارد برای شما هم آشنا به نظر برسد:

  1. ورزش بیشتر
  2. کاهش وزن
  3. سازماندهی به امور
  4. یادگیری مهارت یا سرگرمی جدید
  5. استفاده تمام و کمال از زندگی
  6. پس انداز بیشتر / خرج کمتر
  7. ترک سیگار
  8. صرف زمان بیشتر با خانواده و دوستان
  9. مسافرت بیشتر
  10. مطالعه بیشتر

تحقق بخشیدن به تصمیمات سال نو

علیرغم نیت حسنه ای که مردم دارند، هنگامی که هیجانات ابتدای سال فروکش می کند، اغلب در عملیاتی کردن برنامه های خود با چالش روبرو می شوند. براساس مطالعه ای که در مجله روانشناسی بالینی منتشر شده است، تنها ۴۶ درصد از افراد در تصمیمات سال نو موفق بوده اند. این به معنای شکست بیش از نیمی از افرادی است که برای سال جدید هدف تعیین می کنند.

این مطالعه همچنین شامل گروهی نیز بود که تصمیم مشخصی برای سال نو نداشتند اما هدفی داشتند که می‌خواستند در آن سال به آن برسند. تنها ۴ درصد از آنها در دستیابی به اهداف خود موفق بودند که نتیجه ای به مراتب بدتر از گروه اول داشت.

طبیعتا ما نمی خواهیم در زمره افرادی باشیم که در رسیدن به آرزوها و رویاهای خود برای سال ۱۴۰۲ شکست می خورند. بنابراین نیاز به یک برنامه جامع برای پیگیری تصمیمات خود داریم.

اگر می خواهید شناخت بهتری از تصمیمات خود برای سال نو داشته باشید، این ۱۰ مرحله را دنبال نمایید:

  1. آمادگی ذهنی برای تغییر

تغییر عادات ریشه دار کار ساده ای نیست، بنابراین قبل از غوطه ور شدن در اهداف جدید، مهم است یک قدم به عقب بردارید و برای تغییرات قریب الوقوع آماده شوید.

اولین پیشرفت در تغییر، اطلاع از داشته های فعلی و اقدامات گذشته است. یعنی با توجه به اینکه در پایان یک سال و آغاز سال بعد هستیم، زمان مناسبی برای بررسی دستاوردهای گذشته است. به موضوعات زیر فکر کنید:

  • در سال گذشته چه تصمیماتی داشتم؟
  • در ایجاد چه پیشرفت هایی توانمند بودم؟
  • در ایجاد چه پیشرفت هایی ناتوان بودم؟

ناخودآگاه ممکن است روی ناتوانی ها متمرکز شوید ولی نباید پیشرفت ها هر چقدر هم جزیی فراموش شوند و داشتن حس مثبت به واسط تجلیل پیشرفت ها قطعا مفید خواهد بود.

باید نسبت به تحقق تصمیمات جدید خوش بین بود، به همین دلیل حس مثبت کسب شده از دستاوردهای گذشته را برای یاداوری در زمان مواجهه با چالش در آینده استفاده کنید.

در فکر کردن به تغییرات مدنظر به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • مثبت بمانید
  • از تغییرات بزرگ و ناگهانی پرهیز کنید
  • تغییرات باید تدریجی باشند
  • تغییرات بزرگ را با اجرای تغییرات کوچک بنا کنید
  • کمی جای خطا بگذارید
  1. هدفی تعیین کنید که به شما انگیزه دهد

از اینکه چقدر مردم اهدافی را تعیین می کنند که برای خودشان نیست، متعجب خواهید شد. اهدافی که توسط یک مدیر، همسر، فشار والدین یا همسالان اجبار می شوند.

هر چقدر اشتیاق کمتر باشد شانس موفقیت نیز کمتر خواهد شد. بنابراین باید مطمئن شوید که هدف تعیین شده برای شما مهم است و در رسیدن به آن برای شما ارزش و منفعتی وجود دارد. این دلیل و تمایل شما و در یک کلام انگیزه شما برای اقدام عملی خواهد بود.

نه تنها باید با درونی ترین خواسته های خود هماهنگ شوید، بلکه باید مطمئن شوید که تصمیمات با اولویت های اصلی شما همسو هستند.

اگر اهداف شما شغل محور هستند، مانند بهبود مهارت های اکسل، ایجاد برنامه توسعه حرفه ای، راهی عالی برای حفظ انگیزه در مسیر رسیدن به هدفتان است.

  1. تصمیمات را به اندازه ای که قابل مدیریت باشند محدود کنید

یک اشتباه رایج تنظیم اهداف با انتظارات غیرمعقول است. همه ما می خواهیم ۲۵ زبان مختلف و ۱۵ مهارت شغلی جدید یاد بگیریم و ۵ عادت بد را هم ترک کنیم اما ما ابر قهرمان نیستیم. داشتند تصمیمات فراتر از محدودیتها، ختم به نرسیدن به آنها می شود.

بنابراین، باید فهرست کوتاهی از تصمیماتی که می‌ توانید در سال آینده مدیریت کنید، تهیه کنید. نکته کلیدی در اینجا درک نحوه اولویت بندی این لیست است. در اینجا مهم شناخت محدودیت های خود است.

این هم به خاطر داشته باشید که بهتر است یک تصمیم را عملیاتی کنید تا اینکه چندین تصمیم نیمه تمام داشته باشید.

  1. تصمیمات مشخص داشته باشید

در تعیین اهداف از چارچوب تعیین هدف SMART کمک بگیرید.

  • Specific : اهداف را تا حد امکان واضح بیان کنید. به عنوان مثال ترک سیگار مشخص تر از سالم بودن است. در حالی که “سالم بودن” عالی است، این عبارت می تواند به روش های مختلف تفسیر شود.
  • Measurable : اهداف خود را قابل اندازه گیری کنید. مثلا ۱۰ درصد از وزن بدنم را کاهش خواهم داد.
  • Attainable : هدفی دست یافتنی و در عین حال چالش برانگیز انتخاب کنید. پیدا کردن ۱۰۰ دوست در سال جاری شگفت انگیز است اما انجام آن احتمالاً بسیار سخت است. از سوی دیگر، ایجاد ۱۰ دوست جدید امکان پذیر است.
  • Relevant : همان طور که پیش تر در خصوص انگیزه صحبت کردیم، آن را با اولویت ها و برنامه های خود مرتبط نگه دارید.
  • Time-sensitive : به خود یک چارچوب زمانی بدهید که در آن به یک هدف برسید.
  1. اهداف بزرگ را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید

بسیاری از ما علی رغم نیت مثبتی که داریم در تاثیر اشتیاق، به طور ناخودآگاه هدف بزرگی را انتخاب می کنیم که رسیدن به آن آسان نیست. تقسیم یک هدف بزرگ به اهداف کوچک که دست یافتنی تر هستند مفید خواهد بود.

برای این منظور گام های زیر را دنبال کنید:

  • فهرستی از وظایف فرعی ایجاد کنید.
  • آنها را طبق اولویت مرتب نمایید.
  • از ابزارهای بصری برای مشاهده بهتر آنها استفاده کنید.
  • برای هر کار نقاط عطف تعیین کنید.
  • مشخص کنید که هر کار چقدر زمان نیاز دارد.
  • منابع مورد نیاز را بر اساس برنامه ریزی انجام شده، اختصاص دهید.
  • روی قدم بعدی تمرکز کنید و نه هدف بزرگ
  1. اهداف خود را بنویسید

در حالی که داشتن اهداف عالی است، مستند سازی آنها به نوعی حیاتی است. در اینجا شش دلیل برای نوشتن اهداف خود آورده شده است:

    • آنها به راحتی فراموش می شوند. اگرچه ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما ما انسان هستیم و ممکن است به راحتی حواسمان پرت شود و فراموش کنیم.
    • نوشتن تصمیمات به شما کمک می کند تا مشخص کنید که می خواهید به چه چیزی برسید. این شما را مجبور می کند که تصمیم بگیرید و در کلمات خود دقیق باشید.
    • نوشتن قصد و نیت را ایجاد می کند، اما برای رسیدن به نتیجه باید اقدامی انجام شود. داشتن یک گزارش مکتوب از اهداف یادآوری دائمی برای اقدام است.
    • اهداف مکتوب می توانند به عنوان یک فیلتر و چراغ راهنمایی برای دنبال کردن فرصت ها عمل کنند.
  • اهداف مستند به شما کمک می کنند تا بر مقاومت در برابر پیشرفت غلبه کنید. ما اهدافی را برای حرکت رو به جلو تعیین می کنیم، اما مقاومت طبیعی در برابر تغییر وجود دارد. اهداف نوشته شده شما وقتی به مانع برخورد می کنید، شما را به جلو سوق می دهد.
  • در نهایت، اهداف مکتوب یادآور این است که چقدر پیشرفت کرده اید و چه چیزی به دست آورده اید. این احساس خوبی است که در پایان سال آینده به گذشته نگاه کنید و بدانید که تصمیم شما به نتیجه رسیده است.
  1. تصمیمات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

خیلی خوب است که برای خود تصمیم بگیرید و شاید حتی آن را یادداشت کنید، اما اگر هیچ کس دیگری از آن اطلاعی نداشته باشد، فراموش کردن یا حتی نادیده گرفتن آن آسان است. و وقتی به آن دست یابید، هیچ کس اهمیت نمیدهد.

از طرف دیگر، همتایان شما که تصمیم گرفتند هدفشان را به کسی بگویند، احساس متفاوتی دارند. اکنون که آنها هدف خود را عمومی کرده اند، احساس تعهد و مسئولیت پذیری می کنند. اگرچه مسخره به نظر می رسد، این احساس گناه اغلب قوی تر از خود انگیختگی است.

  1. هر جا که مقدور است اقدامات را هوشمند و مکانیزه کنید

خبر خوب این است که احتمالاً فناوری را در جیب خود دارید که می تواند به شما کمک کند تا تصمیمات خود را بهتر دنبال کنید – اتوماسیون در قالب برنامه های یادآور.

امروزه، میلیون‌ها برنامه و سرویس مختلف وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا تصمیمات خود را دنبال کنید.

  1. تصمیمات خود را به طور منظم مرور کنید

اگر به طور منظم به تصمیم خود فکر نمیکنید، قرار نیست آن را دنبال کنید. بنابراین، بخش مهمی از تحقق هدف شما، مرور منظم آن است. حداقل این بررسی باید ماهانه باشد، اما هر چه بیشتر باشد، بهتر است.

شاید کمی احمقانه به نظر برسد که هر روز به تصمیم خود فکر کنید، اما این مراحل کوچکتر مضاعف است که منجر به تغییرات عظیم در طول یک سال می شود.

  1. اگر از مسیر خارج شدید، سریع به راه خود باز گردید

همانطور که پیش تر گفتیم زمان می‌ برد تا تصمیم شما به واقعیت تبدیل شود، و می ‌دانیم که تغییر دشوار است. در واقع، ما از قبل گفتیم که باید جایی برای اشتباهات و شکست ‌ها بگذاریم.

این موارد را ذهن داشته باشید:

  • نادیده گرفتن یک کار میانی، یک شکست کامل نیست.
  • از دست دادن یک هدف با ۱۰ درصد یا حتی ۸۰ درصد، شکست کامل نیست.
  • دیر به پایان رساندن یک کار، یک شکست کامل نیست.

شکست ‌ها ممکن است اتفاق بیفتند، اما تا زمانی که به درستی مدیریت شوند، روی هدف بزرگ تأثیری نمیگذارند. نکته کلیدی این است که به هر قیمتی از یک نگرش شکست ‌طلبانه اجتناب کنید، به عنوان مثال، “خب، من یک بار اشتباه کردم، چرا باید دیگر سعی کنم این کار را انجام دهم.”

و اگر عقبگردی وجود دارد، مهم است که بفهمید چه چیزی منجر به آن شد و چگونه می توانید از وضعیت مشابه در آینده جلوگیری کنید، به عنوان مثال، “اگر بعد از کار، بازی های ویدیویی انجام دهم، به باشگاه نخواهم رفت. بعد از کار، نباید بازی های ویدیویی انجام دهم!»

به محض اینکه اشتباهی مرتکب شد، اوضاع را کنترل کنید و به سراغ کار بعدی بروید. برای مثال، اگر یک جلسه مطالعه را رها کردید، فردا آن را جبران کنید و ادامه دهید. چند اشتباه کوچک نباید تصمیم شما را برای سال خراب کند!

در پایان، امیدواریم راهکارهای پیشنهادی در این مقاله برای شما مفید واقع شود و در سال پیش رو به اهداف و آرزوهای خود دست پیدا کنید.

سال نو

سال ۱۴۰۲ پیشاپیش مبارک

۵/۵ - (۱ امتیاز)

نوشته ۱۰ تصمیم متداول برای سال جدید و ( راهکارهایی برای دنبال کردن آنها ) اولین بار در مجله تخصصی آموزش و توسعه منابع انسانی. پدیدار شد.


ادامه مطلب »



اسفند
۱۴
مسائل و راه حل ها برای آموزش و توسعه در محل کار
ارسال شده توسط hkh در ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ ۰۳:۵۹ بعد از ظهر

 

برای اکثر شرکت ها، افزایش اثربخشی برنامه های آموزشی اولویت اصلی در تخصیص منابع آموزشی است. زیرا هم مدیران و هم یادگیرندگان از آموزش هایی بهره می برند که برای صرفه جویی در زمان و پول، بهینه سازی شده، و در عین حال به تمام وعده های یادگیری خود عمل می کنند. با این حال، علیرغم تخصیص دقیق منابع، بسیاری از شرکت ها هنوز، متوجه می شوند که آموزش آنها (یا فقط تا حدی) در دستیابی به اهداف آنها مؤثر نیست. این معمولاً به دلیل برخی مشکلات رایج آموزش و توسعه است. این مشکلات آموزشی از کارگران وقت گیر و گاه پراکنده گرفته تا کنترل هزینه و در عین حال بهبود تعامل و در نظر گرفتن ترجیحات مختلف یادگیری متغیر است.که در ادامه به برخی از مسائل و راه حل ها برای آموزش و توسعه در محل کار می پردازیم.

۵ راه برای رسیدگی به مسائل آموزش و توسعه در محل کار

رایج ترین مسائل آموزشی می تواند تأثیر قابل توجهی بر بازگشت سرمایه (ROI) آموزش شما داشته باشد. اما خبر خوب این است که کاهش آنها چندان دشوار نیست. در اینجا راهنمای مختصری برای حل پنج مورد از بزرگترین چالش های محل کار در آموزش و یادگیری ارایه می شود.

۱-  سرعت دیوانه وار برنامه ریزی پرسنل

اگر کار، زندگی خانوادگی و تعدادی از خواسته های دیگر، انرژی کارکنان را کاهش دهد، این خطر وجود دارد که آموزش فقط باعث استرس بیشتر شود. بدتر از آن، تداخل در زمان شخصی کارکنان در جلسات آموزشی، راهی مطمئن برای نزدیک شدن به آموزش آزاردهنده است.

راه حل ها

  • از آموزش کلاس درس در تعطیلات آخر هفته یا بعد از کار خودداری کنید و نیازهای سفر را برای آموزش محدود کنید.

 

  • استفاده از رویکرد یادگیری خرد و ارائه محتوای مفید و مرتبط در قالب کپسول های یادگیری در قطعات کوچک را در نظر بگیرید. فیلم های کوتاه، چک لیست ها، گرافیک های کامپیوتری و حتی گیف ها، فرمت های آموزشی ساده ای هستند، که استفاده از آموزش را آسان تر می کنند.

 

  • چندین مفهوم را به طور همزمان با گرافیک های هوشمند مرتبط کنید. آنها در وقت ارزشمند کارکنان صرفه جویی می کنند.

 

  • در صورت امکان به ارزیابی های کوتاه و ساده اولویت بدهید. این به کارکنان اجازه می دهد تا به سرعت در مورد پیشرفت یادگیری خود بازخورد دریافت کنند.

 

  • آموزش خود را برای تلفن های همراه بهینه کنید. ویژگی‌های تلفن همراه به فراگیران اجازه می‌دهد تا به نظام یادگیری و مواد یادگیری در هر مکان و زمان، حتی در قطار برای محل کار یا در زمان استراحت ناهار دسترسی داشته باشند. این باعث می شود که تمرین بسیار راحت تر شود.

 

۲- نیروی کار توزیع شده

افزایش مداوم دورکاری و تمرکززدایی نیروی کار، چالش های جدیدی را در آموزش ایجاد کرده است. آموزش برای کارکنان با پراکندگی جغرافیایی می‌تواند بسیار دشوار باشد. تفاوت‌های فرهنگی حتی می‌تواند منجر به آموزش ناسازگار شود. به عنوان مثال: برخی از فرهنگ‌ها در تالارهای گفتگوی آنلاین راحت‌تر از دیگران هستند.

راه حل

  • از ابزارهای اجتماعی برای متحد کردن تیم پراکنده خود استفاده کنید. ویدئو کنفرانس، وبینارها و انجمن های آنلاین، ابزارهای ساده و کاربردی برای ارتقای اعتماد و همدلی در بین اعضای تیم در سراسر کشور هستند.

 

  • از آموزش برای شفاف سازی ارتباطات استفاده کنید. تالارها و وبینارها می توانند به عنوان مکانی امن برای طرح سوالات و نگرانی ها یا به اشتراک گذاشتن تجربیات استفاده شوند.

 

  • اهداف آموزشی خود را از ابتدا به وضوح روشن کنید. همه اعضای تیم باید دقیقا بدانند که در طول آموزش از آنها چه انتظاری می رود و چگونه یادگیری آنها در کارشان برای آنها مفید خواهد بود. تنظیم یک “توافقنامه آموزشی” را در نظر بگیرید که این انتظارات را توصیف می کند و از هر یادگیرنده بخواهید که آن را به عنوان تعهد به فرآیند یادگیری امضا کند.

 

۳- عادات یادگیری متفاوت

اگردر حال آموزش ۱ یا ۲۰۰۰ یادگیرنده باشید، ضروری است که ترجیحات و عادات یادگیرنده را در نظر بگیرید تا از هرگونه مشکل آموزشی بیشتر جلوگیری شود.نیروی کار فعلی، حداقل شامل سه نسل است که همگی رابطه کاملاً متفاوتی با فناوری دارند. بنابراین، اگر انتظار می رود همه کارکنان دانش فنی یا سطوح دانش و عادات یادگیری یکسانی داشته باشند، آموزش شما لزوماً کمتر مؤثر خواهد بود.

راه حل

  • تجزیه و تحلیل عمیق نیازهایی را انجام دهید که بر شناسایی ترجیحات یادگیری مخاطبان شما تمرکز دارد به ویژه از نظر راحتی با فناوری. از نتایج برای اطلاع رسانی طراحی آموزش خود استفاده کنید.

 

  • نرم افزاری با رابط کاربری ساده و کاربرپسند انتخاب کنید. تجربه کاربری شفاف برای همه یادگیرندگان خوب است، نه فقط آنهایی که با فناوری دست و پنجه نرم می کنند. به عنوان مثال: توقف موقت یک ویدیو یا دانلود یک مقاله باید همیشه ساده و آسان باشد.

 

  • باز کردن کانال های ارتباطی از جمله پشتیبانی فنی. از ابزارهایی مانند تالارهای گفت و گو استفاده کنید تا همه فراگیران هم راحت تر بپرسند و هم محتوایی و هم مشاوره فنی را دریافت کنند.

 

  • انواع مختلف محتوا، مانند ویدیوها، یادداشت‌های نوشتاری و گرافیک‌ها را برای برآوردن اولویت‌های یادگیری مختلف ترکیب کنید.

 

۴-  عدم تعهد

مشارکت در سه سطح مهم است: شناختی، عاطفی و رفتاری. در غیاب این سه عنصر، حفظ دانش کم، یادگیری غیرفعال و عدم مشارکت به چالش های آموزش و توسعه کمک می کند. علاوه بر این، تغییر رفتار بدون تعهد به یادگیری غیرممکن است. همچنین زمانی که آموزش، مرتبط یا ضروری به نظر نمی رسد، بیشتر فراگیران از نظر ذهنی و احساسی، درگیر شدن را بررسی می کنند و در برابر آن مقاومت می کنند.

راه حل

  • فعالیت های یادگیری عملی مانند مطالعات موردی، سناریوها، بازی ها با نقش و مثال های عینی را در آموزش خود بگنجانید. این فعالیت‌ها، فراگیران را در حل فعال مسئله مشارکت می‌دهند و به تعامل شناختی، بهتر کمک می‌کنند.

 

  • از تالارهای گفتگو و دیگر فضاهای آنلاین غیررسمی استفاده کنید تا به فراگیران امکان تعامل غیررسمی داده شود. این امر فراگیران را تشویق می کند تا از نظر عاطفی با سایر فراگیران و با فرآیند آموزش درگیر شوند.

 

  • ایجاد فرهنگ یادگیری فعال و ایجاد احساس بخشی، از این فرهنگ به همه کارکنان می تواند تعامل عاطفی را تحریک کند. این سرمایه گذاری عاطفی منجر به افزایش یادگیری می شود.

 

  • پیامدهای یادگیری را در بالادست به اشتراک بگذارید تا تعامل رفتاری را افزایش دهید. در صورت درک هدف اساسی، یادگیرندگان بیشتری احتمالاً در فعالیت های یادگیری شرکت خواهند کرد.

 

۵- آموزشی که مرتبط نیست

بسیاری از برنامه های آموزشی بیش از حد عمومی هستند و به اندازه کافی برای نقش ها یا مهارت های خاص سفارشی نشده اند. متأسفانه، آموزش عمومی می تواند با وادار کردن آنها به شرکت در محتوایی که به سادگی با آنها مرتبط نیست، زمان و صبر آنها را کاهش دهد. توجه کنید که این روند به چالش های آموزشی دیگری منجر می شود.

راه حل

نتایج یادگیری را به نتایج ضروری و لذت بخش برای هر نقش در طول آموزش دسته بندی کنید. آموزش ضروری را اجباری نکنید، بلکه از روش‌های دیگری مانند بازی از طریق پاداش، نشان‌ها و امتیاز استفاده کنید تا یادگیرندگان را تشویق کنید تا با محتوایی که از داشتن آن لذت‌بخش است درگیر شوند.

از آموزش های حین کار برای به روز رسانی مهارت های خود یا ارائه اطلاعات جدید در زمانی که بیشتر به آن نیاز دارید استفاده کنید .

از مطالعات موردی و سناریوهای مرتبط برای تقویت ارتباط برنامه آموزشی برای مشاغل کارکنان استفاده کنید.

نظرسنجی های بازخورد پس از آموزش را انجام دهید تا دریابید که یادگیرندگان چه چیزی را مفیدتر می دانند و برنامه آموزشی در کجا نیاز به اصلاح دارد.

۶-  مخارج

انیمیشن، تجهیزات آموزشی و یادگیری، اجاره محل و هزینه های زمانی، همکاران آموزش را به یک تجارت گران تبدیل می کند. بودجه آموزشی معمولاً متوسط ​​است، در حالی که نیازهای آموزشی همیشه بالاست. چیزی که حتی بیشتر به چالش‌های آموزش کمک می‌کند این واقعیت است که هزینه‌های سفر و نرم‌افزار نیز باید در مواقع محدود بودن بودجه، در نظر گرفته شود.

راه حل

آموزش آنلاین خود را به تعویق بیندازید. آموزش آنلاین باعث صرفه جویی در هزینه های برنامه های سفر های کاری و ملاقات می شود و اغلب هزینه های تعدیل را کاهش می دهد.

از یک نرم افزار یادگیری الکترونیکی مقرون به صرفه و کارآمد استفاده کنید. این تفاوت بزرگی ایجاد می کند که اگر تعداد زیادی کارمند آموزش دهید، بودجه شما قابل افزایش است.

با تمرکز بر بهترین قالب ها برای پول خود، توسعه محتوای خود را بهینه کنید. به عنوان مثال: بخش‌های کوتاه متن که با فعالیت‌های بازخورد در هم آمیخته شده‌اند می‌توانند هزینه‌های توسعه را کاهش دهند.

از وبینارها به جای سمینارهای حضوری به عنوان راه دیگری برای محدود کردن هزینه های سفر های کاری و زمان استفاده کنید.

 

 

 

Rate this post

نوشته مسائل و راه حل ها برای آموزش و توسعه در محل کار اولین بار در مجله تخصصی آموزش و توسعه منابع انسانی. پدیدار شد.


ادامه مطلب »



بهمن
۱۷
مراحل پیاده سازی الگوی بازگشت سرمایه در آموزش  ROI
ارسال شده توسط hkh در ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ ۰۴:۴۷ بعد از ظهر

الگوی بازگشت سرمایه (Return on Investment) در آموزش در قالب ۱۰ گام و۳ مرحله کلی ارائه شده است. این سه مرحله عبارت انداز:

  • مرحله برنامه ریزی ارزیابی
  • مرحله جمع آوری داده
  • مرحله تحلیل داده

مرحله اول : ارزشیابی برنامه ریزی

اولین مرحله ارزیابی مدل بازگشت سرمایه، ارزیابی برنامه ریزی است‌. این مرحله در چند گام انجام می شود

گام اول شامل تعیین اهداف برنامه ، اهداف ارزشیابی، تعریف انواع منافعی که باید ارزشیابی شوند، تعیین روش های جمع آوری اطلاعات و تعیین زمان برای ارزشیابی می شود. مرحله ارزشیابی برنامه، یک گام مقدماتی است که منطبق بر طراحی برنامه است که در گام نخست از اهداف برنامه که در ضمن طراحی برنامه تعریف شده اند یا باید تعریف شوند، استفاده می‌کند. اگر هدف های برنامه به روشنی تعریف نشده باشند، نیاز است، قبل از ادامه فعالیت در این مرحله و قبل از حرکت در مرحله دوم آنها را تعریف کرد . اهداف یادگیری یک جنبه مهم از طراحی آموزشی هستند.

رابرت ماگر بیان می کند سه عنصر خاص در اهداف یادگیری وجود دارند. این عناصر عبارتند از:

الف ) عملکرد خاص مورد انتظار

ب ) شرایطی که تحت آن عملکرد مورد انتظار است

ج ) حداقل سطح قابل قبول عملکرد

گام بعدی از مرحله ارزیابی برنامه‌ریزی‌، تعیین منافع برنامه آموزشی است. منافع به وسیله یک رویکرد ترکیبی ارزشیابی می شوند. اما عناصر هر برنامه ممکن است متفاوت باشند. سازمان ها می توانند نتایجشان را اندازه گیری کنند. این اندازه گیری می‌تواند به وسیله مشاهده عملکرد یا روش های جمع آوری اطلاعات زیر تکمیل شود:

  • چه نوع اطلاعاتی نیاز است جمع آوری شوند ؟
  • آسان ترین روش برای جمع آوری این اطلاعات کدام است ؟
  • چه کسی باید این اطلاعات را جمع آوری کند ؟
  • کدام روش می تواند بیشترین پاسخ را بدهد ؟

مرحله دوم : جمع آوری داده ها

دومین مرحله از مدل بازگشت سرمایه جمع آوری داده هاست. این مرحله شامل تعیین هزینه های برنامه و جمع آوری فیزیکی داده های منافع است.

 

این مرحله در چند گام انجام می شود:

نخستین گام از جمع آوری داده ها، تعیین هزینه های برنامه آموزشی است‌. برای هر برنامه ای ۳ نوع هزینه وجود دارد.: سیاهه هزینه های شناخته شده، دیگر هزینه های شناخته شده، هزینه های اضافی برآورد شده، هزینه های واقعی رخ داده به‌واسطه توسعه و اجرای برنامه آموزشی هستند. دیگر هزینه های شناخته شده، هزینه هایی هستند که جزء سیاهه هزینه ها یا ذکر شده در هزینه برنامه نیستند. سومین نوع هزینه، هزینه های اضافی در نظر گرفته شده اند. این یک مقوله وسیع و متنوع است و ممکن است شامل هزینه های درونی و بیرونی شود‌.

دومین گام نیز شامل جمع آوری داده است. این گام به وسیله روش خاص در زمان خاص بر اساس آنچه در مرحله نخست تعریف شده است برداشته می شود.

مرحله سوم : تحلیل داده

مرحله سوم از این روش شامل ارزیابی داده ها، جمع بندی و گزارش نتایج است‌. ارزیابی اطلاعات، هزینه ها و منافع را مشخص می سازد. هزینه ها قابل فهم هستند. برای تعیین منافع ضروری است، اطلاعات کمی به ارزش پولی تبدیل شوند. در هر سوال با یک کاربرد خاص، از پاسخ دهنده خواسته می‌‌شود تا وضعیت مالی را نشان دهد. همچنین از پاسخ دهندگان خواسته می شود تا درصد اطمینانشان در کارایی وضعیت مالی را نشان دهند. این فاکتور اطمینان برای ایجاد پایه ای برای کاربرد چندگانه ارزیابی منافع به وسیله درصد اطمینان برای هر سوال استفاده شده است. وضعیت منافع در همه منابع در نهایت جمع می شود. نرخ بازگشت سرمایه سپس با استفاده از نرخ مالی ساده از ۱۰۰ محاسبه می شود. هدف از جمع بندی و گزارش فرایند، بهبود برنامه و نمایش و مسئولیت پذیری برای برنامه است .

با گزارش نتایج به سوالات زیرپاسخ داده می شود:

  • آیا برنامه آموزشی به اهداف یادگیری دست یافته است ؟
  • آیا برنامه های آموزشی تغییری در سازمان بوجود آورده اند ؟
  • آیا ارزش پول هزینه شده ، به وسیله برنامه به دست آمده است ؟

اگر پاسخ سوالات مثبت باشد، برنامه موفقیت آمیز بوده است‌. موفقیت هر برنامه وابسته به هدف های ارزشیابی است، آنچنان‌که در مرحله اول در این مدل تعریف شده است.

در منابع و مراجع مختلف برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه،  نکات راهنمای مختلفی ارائه و مطرح شده است که این موارد عبارتند از:

  • برای هر ارزیابی باید اهداف مشخص شوند. برخی از سازمان ها برای هر سطح از برنامه های آموزشی، هدف تعیین می کنند‌. با تعیین چنین اهدافی برای همه سطوح ارزیابی، لازم است که بخش های توسعه منابع انسانی، به اندازه گیری و ارزیابی متعهد شوند.

 

  • طراحی آموزش و اندازه گیری آن باید همزمان انجام شود. انجام برنامه ریزی آموزشی و برنامه ریزی اندازه گیری آموزش به طور همزمان موثرتر است، زیرا اطلاعات مورد نیاز آنها مشابه می باشد .

 

  • ارزیابی آموزشی باید بر سطح خرد متمرکز باشد. به منظور اندازه گیری موثر نرخ بازگشت سرمایه، پاسخگویان باید بر یک برنامه یا تعدادی برنامه یکپارچه متمرکز شوند .

 

  • برای جمع آوری اطلاعات از روش های مختلفی استفاده کنید‌. روش های جمع آوری داده‌ها می تواند دربرگیرنده مصاحبه، گروه تمرکز‌، پرسش‌نامه، برنامه عملیاتی، قراردادها و بررسی عملکرد باشد .
  • اثرات عوامل جانبی را مشخص کنید. پیش از ارزیابی اثرات آموزش لازم است اثرات سایر عوامل که بر­­ نتایج موثرند را جدا کنید.
  • از نتایج گروه های کنترل استفاده کنید. یکی از راه ها سنجش موثر سایر عوامل، مقایسه نتایج یک گروه کنترل با نتایج گروه آموزش دیده است.

 

  • در هر بار نرخ بازگشت سرمایه را برای یک دوره آموزشی محاسبه کنید. برای اکثر سازمان‌ها‌، بخصوص آنهایی که تجربه و سابقه لازم برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه را ندارند، بهتر و عملی تر آن است که هر بار فقط برای یک برنامه آموزشی، نرخ بازگشت سرمایه را محاسبه کنند.

 

مراحل جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل داده‌ها این مرحله شامل چهار گام است:

۱ – تفکیک اثرات آموزش

برای تعیین بازگشت سرمایه در آموزش باید قادر باشید تغییراتی را که به عنوان نتیجه آموزش حاصل می شوند را اندازه‌گیری کنید. در نتیجه باید وضعیت عملکرد یا سطح دانش را قبل از اینکه آموزش صورت گرفته باشد، بدانید. اندازه گیری داده های پیش از آموزش باید شامل اشتباهات تکراری، نسبت ساعت های کار بر واحد تولید یا خدمات، هزینه پولی مواد ضایعاتی، تعداد محصولات برگشتی یا معیوب، حجم فروش های از دست رفته، میزان غیبت، نرخ ریزش یا بررسی مشکلات (درگیری، مشاجره ومباحثه) ناشی از رضایت نداشتن مشتری باشد .تفکیک اثرات آموزش، شامل شناسایی کلیه عوامل کلیدی است که در عملکرد کارکنان و نتایج کسب و کار تاثیر می گذارد. گروه های متمرکز، پرسش نامه ها، بررسی ها و مشاهدات، جمع آوری این داده ها را تسهیل می کنند و این امر با مشارکت کارکنان، مدیران ارشد، سرپرستان، مشتریان، فروشندگان و متخصصان آموزش و توسعه منابع انسانی میسر می شود.

۲ – تبدیل اثرات آموزش به منافع مادی

اثرات یا منافع یک برنامه آموزشی همیشه باید مشخص و مناسب باشد و هزینه پولی مصرف شده از سوی مدیریت را برگرداند. سرپرستان، کارآموزان، روسای قسمت ها یا بخش ها، مدیران اجرایی ارشد و یا هیئت های مدیره که در جایگاه بالای سازمان هستند‌، تغییرات در عملکرد یا اثر در لایه پایین سازمان را مشاهده می کنند .

اثرات آموزش می تواند مشهود یا نامشهود باشد که اغلب با اصطلاح داده سخت و داده نرم ظاهر می شود. داده سخت به صورت کمی، آماری و عددی است و بسادگی به شکل منافع مادی تفسیر می شود. مانند میزان بهره وری (مقدار یا ارزش بازار)، میزان کیفیت (تعداد ضایعات یا قیمت ضایعات)، ساعات کار هر واحد تولید، ساعات توقف ناشی از خرابی تجهیزات و غیره، غیبت و زمان های تاخیر‌، مطالبات پاداش کارگران (نوع و تعداد حوادث یا بیماری، ایام بیکاری یا کم کاری‌)، تعداد فروش یا قیمت ریالی حاصل از فروش به هر مشتری، درصد سهم بازار‌، میزان یا شاخص رضایت مشتری و تعداد مشتریان با خرید مجدد.

داده نرم کیفی است و به منافع نامشهود که نظری و براساس قضاوت فردی است، مربوط می شود. از این رو اندازه گیری آن به صورت منافع مادی مشکل تر است، مانند بهبود رضایت شغلی‌، بهبود کار تیمی، افزایش تعهد سازمانی، بهبود برنامه ریزی متوالی، افزایش ارتباطات در سطوح مختلف شغلی، شفافیت بیشتر در ارتقای فرصت های معین و…

 ۳ – محاسبه هزینه آموزش

مدیران منابع انسانی معمولاً قادر هستند هزینه های یک برنامه آموزشی را ثبت کنند‌. هنگام محاسبه هزینه ها باید دقت شود کلیه هزینه های غیر مستقیم از جمله استفاده از زمان کارکنان، مواد موجود، تجهیزات، کلاس درس و غیره، فراموش نشود . استفاده از واژه تمام هزینه که اغلب اوقات به کار می‌رود به معنی تعیین هزینه برنامه آموزش شامل هزینه های مستقیم و غیر مستقیم است که نمونه هایی از آن عبارتند از :

    • هزینه برگزاری دوره، تجزیه و تحلیل نیازها، نوشتن، نشان دادن، تست اعتبار بخشی و ابزار ارزشیابی.
    • حقوق و دستمزد نیروی انسانی، مدیریت و کارکنان درگیر در طراحی و برگزاری دوره.
    • حقوق و دستمزد فراگیران.

  • دستمزد کارکنان موقت یا پیمانی اجرت بگیر برای حفظ بهره وری و یا خدمات رسانی منظم در مدت زمان نبود کارکنان به لحاظ اعزام به آموزش.
  • کاهش در آمد در مواقعی که کارکنان درگیر فعالیت های آموزشی هستند.
  • تجهیزات و تسهیلات سخت افزاری و نرم افزاری و غیره.

 

  ۴  – مقایسه ارزش اثرات با هزینه های رخ داده

معادله نرخ بازگشت سرمایه از میزان منافع و هزینه های رخ داده به شرح زیر استفاده می کند:

ممکن است همیشه اندازه گیری نرخ بازگشت سرمایه آسان نباشد. در مورد اینکه سازمان ها مجموعه‌ای منظم از نوآوری و رشد بازرگانی پس از یک تحلیل دقیق و جامع از نرخ بازگشت سرمایه به دست می آورند، تردید وجود دارد اما سازمان ها دریافته اند که تغییرات سریع در حال وقوع است و اگر روش های کاری شان را با تکنولوژی جدید به روز نکنند، شغلشان را از دست خواهند داد .

مباحث زیادی در مورد نرخ بازگشت سرمایه وجود دارد‌.

  • آیا شما قادرید به روشنی نشان دهید که این آموزش بوده که رضایت مشتری را تغییر داده است ؟
  • آیا شما مطمئن هستید که می توانید آموزش را برای بیشتر کارمندان قبل از اینکه برنامه آموزشی متروک شود، مهیا کنید؟
  • آیا شما مطمئن هستید که آموزش عامل بهبود عملکرد کارکنان یا مدیر جدید، یا تغییر در برنامه پاداش بوده است ؟
  • چه موقع تصمیم به اندازه گیری نتایج آموزش می کنید، سه ماه یا شش ماه بعد ؟
  • زمان منطقی و مفید برای شرکت شما چقدر است ؟
Rate this post

نوشته مراحل پیاده سازی الگوی بازگشت سرمایه در آموزش  ROI اولین بار در مجله تخصصی آموزش و توسعه منابع انسانی. پدیدار شد.


ادامه مطلب »